Kumpulan Soal Advanced Reading Beserta Kunci Jawaban Lengkap
Kumpulan Soal Advanced Reading Beserta Kunci Jawaban Lengkap

Kumpulan Soal Advanced Reading Beserta Kunci Jawaban Lengkap

Posted on

Kumpulan Soal Advanced Reading Beserta Kunci Jawaban Lengkap

 

Kumpulan Soal Advanced Reading Beserta Kunci Jawaban Lengkap
Kumpulan Soal Advanced Reading Beserta Kunci Jawaban Lengkap

 

Hallo sahabat SBI, seperti yang kita semua tau bahwa bahasa inggris memiliki 4 cabang skill yaitu listening, speaking, reading dan juga writing. Pada kesempatan kali ini admin ingin menjelaskan kepada sahabat SBI mengenai contoh dari soal advanced reading beserta dengan jawaban nya lengkap haya di SBI. Seperti apa kira-kira? yuk coba kita lihat dan kita simak ya sahabat SBI 🙂


1.Rivers provide a link between inland areas and the sea.

A.force

B.Portal

C.Conection

D.Canal

Jawaban : C

Key word : connection


2.Rival companies compete to produce a better product at a lower price.

A.battle

B.Endeavor

C.work

D.continue

Jawaban : A

Key word : Battle


3.The quality and scope of hospital care vary in different parts of the world.

A.value

B.form

C.expense

D.range

Jawaban : D

Key word : Range


4.it is the job of the labor unions to negotiate contracts for their members.

A.written agreements

B.vacation time

C.Health benefits

D.new jobs

Jawaban : A

Key word : written agreement


5.The 1920s have generally been considered  a decade of growth and prosperity.

A.happiness

B.reform

C.Success

D.Stabilization

Jawaban : C

key word : success


6.Heavy grazing by cattle reduces the amount of rainwater that soil can absorb.

a.tolerate

b.release

c.extract

d.take in

Jawaban : D

key word : take it


7.Considerable amounts of the earth’s fresh water are frozen in polar caps and glaciers.

A.large

B.Increasing

C.Negligible

D.Sufficient

Jawaban : A

Key word : large


8.Many common household materials can produce toxic fumes.

A.poisonious

B.sweet

C.cleansing

D.odorous

Jawaban : A

key word : poisonious


9.Artificial reefs are successful in hiding small fish from predators.

A.underwater

B.dense

C.shallow

D.synthetic

Jawaban : D

key word : synthetic


10.Amateur athletes of many nations compete in the olympic games.

A.qualified

b.exceptional

c.youthful

d.nonprofessional

Jawaban : D

Key word : nonprofessional


11.The united states has 25 percent of the world’s available coal reserves.

A.hidden

B.Mined

C.Valuable

D.Accessible

Jawaban : D

Key word : accessible


12.Studies have shown that diets high in fat increase the risk of heart disease.

A.Incidence

B.Danger

C.damage

D.rate

Jawaban : B

Key word : danger


Semoga bermanfaat untuk sahabat SBI semua 🙂


Comments

comments