Pengertian Jenis Dan Contoh Short Functional Text Dalam Bahasa Inggris “Terlengkap”

FUNGSIONAL Text adalah tulisan yang dimaksudkan untuk membantu pembaca menyelesaikan tugas sehari-hari. Contoh teks fungsional mungkin termasuk resep untuk memasak; petunjuk ke suatu lokasi; Memberitahukan memo dari perubahan alamat perusahaan, atau waktu pembukaan sebuah toko; jadwal acara dan lokasi selama seminar; direktori alamat, nomor telepon atau alamat e -mail ;petunjuk sebuah tes; menu dari restoran; pamflet untuk memberitahu publik dari pembukaan, penutupan toko, atau penyitaan.

Teks fungsional digunakan untuk informasi sehari-hari. Hal ini disebut fungsional karena membantu Anda melakukan sesuatu dalam kehidupan sehari- hari Anda. Sebagai contoh, jika saya ingin membuat kue brownis, saya akan membaca resep. Jika saya ingin tahu nomor telepon teman saya, saya akan melihat dalam buku telepon. Jika guru bahasa Inggris saya memberi ujian, saya perlu membaca petunjuknya.

Beberapa Contoh functional texts yaitu:

1. Announcements
  2. Advertisements
  3. Greeting cards
  4. Short messages
  5. Notices
  6. Cautions
  7. Invitation cards
  8. Postcards
  9. Shopping lists
  10. Food labels

CONTOH SHORT functional text

1. Announcement

Announcement adalah pernyataan penting atau resmi yang memberikan sebuah informasi orang-orang tentang sesuatu.

Contoh announcement text:

School Announcements

ANNOUNCEMENT

There will be a flag ceremony next Friday to celebrate independence day. All students must wear white-grey uniforms. Be punctual!

Headmaster

To        : All grade X & XI Students

From    : Principal

Please choose one of the sports activities: swimming, football, basketball, volleyball or badminton. Report to your leader of the class the sport you choose.

A Wedding Announcement

Mr Affriyansyah Ekko Sarjono

And

Miss Ratna Purnamasari

Announce their marriage on Sunday, the sixth of December two thousand and ten

Chesterfield, Derbyshir

Outdoor Program Announcement

Weekend Outbound

Let’s have weekend outbound!

If you are the outstanding traveler, please join us on “Jalan Jalan Yuk”. It will be held on Sunday, 15 December 2014 in Lembah Hijau. The opening ceremony will be held at 8 a.m. If you are interested, please come and join us.

Contact us and register your group of five. Wear your jeans and green T-shirt. Don’t forget to bring necessary equipment’s, foods and drinks are provided by the committee.

The chairman,

Budi G

Contact Person: Abdul Haris(085814143801)

Jl. Kintamani 70, Kemiling