PREDIKSI SOAL UN BAHASA INGGRIS SMP / MTS TERBARU BESERTA KUNCI JAWABAN

Posted on

PREDIKSI SOAL UN BAHASA INGGRIS SMP / MTS TERBARU BESERTA KUNCI JAWABAN

Bagi adik-adik sahabat SBI yang ingin latihan soal ujian Bahasa inggris. Dibawah ini adalah prediksi soal UN Bahasa Inggris SMP beserta kunci jawaban. Semoga bisa membuat adik-adik sekalian lebih siap menghadapi Ujian Nasional Bahasa Inggris.

Choose the correct answer!
1. Read the notice.
CLOSED
UNTIL WEEKEND
This sign means …
A. We are permitted to visit only in the weekend
B. We must not visit until the weekend
C. We are supposed to visit on Saturday
D. We are not allowed to visit in weekend

Read the text for no. 2 to 4
Metro, April 5th 2015

Dear, Lisa
Please come to my thirteenth birthday party on Sunday,
April 8th 2008 at 8 p.m in my house.
I’ll be happier if all of my friends come too.
Thanks for coming.

Love
Caca
2. What year was Caca born?
A. 1992 C. 1994
B. 1993 D. 1995

3. Windy hoped that Lisa …
A. brought a present
B. attended the party
C. wore new dress
D. saw the party

4. The party was held in …
A. in the morning
B. in the afternoon
C. in the evening
D. in the mid night

5. Read the notice.
SMOKING AREA
This notice means …
A. This place is for those who do not smoke
B. This place is special for non-smokers
C. Smoking in this room is allowed
D. Smoking in this place is forbidden

Read the text for no. 6 to 7
Attention, please!
All the students of nine grade are invited to come to the meeting which will be held at 9 a. m tomorrow in the C Hall of our school. Please come on time. Don’t be late
Thanks

Dika
Chief of Students Association
6. What is the announcement about?
A. Information to come to the meeting.
B. Information for not being late.
C. Instruction for coming on time.
D. Time to attend the meeting.

7. Which of the following statements is correct based on the text?
A. All the students must come to the meeting.
B. The students are allowed to be late.
C. The meeting will be held in the classroom.
D. The meeting will start at 10 a. m

PREDIKSI SOAL UN BAHASA INGGRIS SMP / MTS TERBARU BESERTA KUNCI JAWABAN
PREDIKSI SOAL UN BAHASA INGGRIS SMP / MTS TERBARU BESERTA KUNCI JAWABAN

Read the text for no. 8 to 11

Julia Mckeinsley is Miss World Australia 2014. She is twenty three years old and graduated with a Bachelor of Business in Communication and Public Relationship.
Julia is also a model and sport woman. She has also been in many advertising campaigns and television commercial. She was state champion of Queensland in the Rhythmic Gymnastics in 1998 and 2006.
Julia’s first duty after becoming Miss World Australia was visiting a charity called “variety” in Tasmania. “Variety” is children’s charity and also did a lot of work with disabled people.
After this, Julia would be a television presenter. She said that media industry very competitive in Australia.
8. How has Julia been in television?
A. freely
B. commercially
C. willingly
D. interestingly

9. Why would she be TV presenter? Because …
A. media industry is very commercial.
B. media industry is very competitive.
C. she wanted to be more popular.
D. she wanted to be a manager of media.

10. “Variety” is children’s charity and did a lot of work with disabled people.
The word”disabled people” means people who …
A. are unable to use their body properly
B. do not have parts of the body
C. are unable to use tools properly
D. got accident

11. From the text, we know that Julia …
A. is businesswoman.
B. is not the Miss World Australia 2014.
C. has just finished high school.
D. is also in many advertising campaigns.
Read the text for no.12 to 15

How to make Sticky Date Pudding

Ingredients:
• 200 gr.date
• 1 cup water
• 50 gr.butter
• 2 eggs
• 190 gr.white sugar
• 190 gr.flour
• 1 tsp soda
• ½ tsp vanilla essence

Method:
 Put dates and water in saucepan and heat until coagulate
 Beat in the other ingredients
 Line pan with greased baking paper
 Bake at 19° celcius for 30 minutes
 Serve with sauce and cream
12. What is the purpose of the text?
A. To see the ingredients of sticky date pudding.
B. To prepare everything to make date pudding.
C. To inform how to serve sticky date pudding.
D. To tell how to make sticky date pudding.

13. What does the last thing we do in making sticky date pudding?
A. Beat in other ingredients.
B. Line pan with greased baking paper.
C. Put dates and eat in saucepan.
D. Serve with sauce and cream.

14. Why do we use a saucepan?
A. To serve sticky date pudding.
B. To bake sticky date pudding.
C. To put date and water
D. To beat in other ingredients.

15. “Line pan with greased baking paper”
The underline word means …
A. fry C. wrap
B. cover D. put

16. Arrange these sentences into a good paragraph
1. People like to keep them, not as breeding animals.
2. Therefore, people do not need their meat and eggs
3. There are several animals people look for as pets.
4. People like pets because they can be nice and funny
5. They are birds, the cocks, the cats, the dogs and the horses

A. 3 – 5 – 1 – 2 – 4
B. 3 – 5 – 2 – 1 – 4
C. 4 – 1 – 2 – 5 – 3
D. 4 – 2 – 1 – 5 – 3

Read the text for no. 17 to 19
Reog Ponorogo is a very spectacular dance. …(17) wear bright, colorful costumes and are accompanied by gamelan music. …(18) is always performed out in the open such as in a town square or park. Reog dates back during the Hindu period in East Java. The story is …(19) with the legend in Ponorogo Kingdom about 70 kms south east of Solo City.
17. A. Musicians C. People
B. Groups D. Dancers

18. A. Its C. They
B. It D. Their

19. A. related C. brought
B. performed D. protected

Read the text for no. 20 to 24

Lions belong to cat family. They are large strong fresh eating animals.
A group of lions consist of 2 to 13 adult females and young lions. All of the females are related; sister, mothers, aunts and cousins. A female will stay in it for life although a large group may split into smaller ones
Female lions care for young lions for together, hunt and eat together. They also aggressively defend from other groups. Equally important, a group of females must often defend young lions from group of males.
Unlike females, young lions are driven from group lions when they are between two and four years old. If they are lucky, they leave with brothers and cousins; if not, they work together with unrelated males. These groups of two to six males are called coalition.
20. Which paragraph tells about the difference of young from female lions?
A. paragraph 1
B. paragraph 2
C. paragraph 3
D. paragraph 4

21. How do the female lions defend their selves?
A. They defend their selves together.
B. They asked a help male lions to defend.
C. Each female defends itself.
D. They defend their selves with male lions.

22. Why do lions live in group? To make …
A. other groups defeat
B. their group safe
C. separate from other group
D. their group bigger than other group

23. “…although a large may split into smaller ones.”
The underline word has synonym …
A. divide C. collect
B. break D. fall

24. The writer wrote the text in order to …
A. entertain the readers about the group of lions
B. describe the lions look like
C. inform the lions and their lives
D. tell how the lions defend their group

Read the text for no. 25 to 26

My hometown is , the capital of South Sulawesi.
It is one of the most attractive cities in Indonesia because it is right on the water’s edge. We can see a magnificent view and many picturesque island from promenade at the city’s Losari beach. Additionally, on Losari beach we can also eat and enjoy the traditional food of Makasar, such as “pisang epe” while we watch the sun go down in a ball of flaming red and orange.It is a magical place to be in the cool of the evening with the fresh smell of the ocean air and spicy aroma of delicious meals cooking in carts around.
25. What can attract us in Makasar mostly?
A. The water’s edge
B. Magnificent view and picturesque island
C. Delicious meals
D. Carts in everywhere

26. Which statements is true based on the text?
A. We can find traditional food in supermarket.
B. Losari beach is cool every time.
C. Makasar is right on the water’s edge
D. We find delicious meal cooking all around

KUNCI JAWABAN SOAL UN BAHASA INGGRIS SMP / MTS TERBARU

1. B     11. D     21. A
2. D    12. D     22. B
3. B     13. D     23. B
4. C     14. C      24. C
5. C     15. B      25. B
6. A     16. A      26. C
7. D     17. D
8. B      18. B
9. B      19. B
10. A    20. D