Kumpulan Soal Conditional Sentence Part II Beserta Kunci Jawaban
Kumpulan Soal Conditional Sentence Part II Beserta Kunci Jawaban

Kumpulan Soal Conditional Sentence Part II Beserta Kunci Jawaban

Posted on

Kumpulan Soal Conditional Sentence Part II Beserta Kunci Jawaban

 

Kumpulan Soal Conditional Sentence Part II Beserta Kunci Jawaban
Kumpulan Soal Conditional Sentence Part II Beserta Kunci Jawaban

 

Pada materi kali ini kita akan membahas mengenai conditional sentence. Apakah sahabat SBI masih ingat apa yang dimaksud dengan conditional sentence dalam bahasa inggris? Sedikit mengulas mengenai conditional sentence ya, Conditional sentence atau if clause merupakan suatu kalimat majemuk yang menyatakan suatu akibat yang diharapka dari suatu kondisi. Kondisi ini dinyatakan dalam sebuah clausa yang dimulai dengan if dan akibatnya dinyatakan di dalam induk kalimat (main clause).

Nah, sahabat SBI sekarang admin akan memberikan beberapa contoh soal yang berkaitan dengan conditional sentence beserta dengan jawaban nya, sahabat SBI penasaran seperti apa? Kita langsung lihat berikut ini ya 🙂


1._____her shyness, she would have become a great teacher.

a.she had overcome

b.if had she overcome

c.if she overcome

d.if she would overcome

Jawaban : B

Key word : who had become


2.If we don’t hurry, the meeting_____by the time we get there.

a.would hhave started

b.will have started

c.will be tarted

d.will start

Jawaban : D

Key Word : Don’t hurry


3.If I had a lot of time, I would study german from this sentence we know that_____

a.I have a lot of time, so I study german

b.I studied german because I had a lot of time

c.I want to study german because I have a lot of time

d.I would like to study german, but I don’t have much time

Jawaban : D

Key word : If I had a lot of time, I would study german.


4.If studied more, he would have been able to pass the exam.

Jawaban : A

Key word : if studied


5.If the united states had not entered the scond world war, probably the 1940 unemployment rate of 14% would rise still further.

Jawaban : D

Key word : Had not entered


6.George would certainly ave attended the proceedings were he not had a flat tire.

Jawaban : C

Key Word : Would certainly have attended


7.physical fitness excercises can cause injuries if the participants do not careful.

Jawaban : D

Key Word : careful


8.If your brother____here, he____us with this works.

a.is-would help

b.was-will help

c.were-will help

d.were-would help

Jawaban : D

Key word : if


9.If the students____late to submit the scholarship application to the board, they will not be listed as candidates.

a.be

b.are

c.were

d.have

Jawaban : B

Key word : will not be listed


10.you___the job if you were not late to the interview.

a.would get

b.would be gotten

c.would have gotten

d.would have been gotten

Jawaban : A

Key word : were not late


Selamat mencoba ya sahabat SBI semua, Semangat belajar bahasa inggris 🙂


Comments

comments