Kumpulan Contoh Soal Passive Voice Dalam Bahasa Inggris Beserta Kunci Jawaban
Kumpulan Contoh Soal Passive Voice Dalam Bahasa Inggris Beserta Kunci Jawaban

Kumpulan Contoh Soal Passive Voice Dalam Bahasa Inggris Beserta Kunci Jawaban

Posted on

Kumpulan Contoh Soal Passive Voice Dalam Bahasa Inggris Beserta Kunci Jawaban

 

Kumpulan Contoh Soal Passive Voice Dalam Bahasa Inggris Beserta Kunci Jawaban
Kumpulan Contoh Soal Passive Voice Dalam Bahasa Inggris Beserta Kunci Jawaban

 

Hi sahabat SBI, tema pembahasan kita kali ini berhubunga dengan contoh soal passive voice dalam bahasa inggris beserta dengan pembahasan nya ya? sahabat SBI masih ingat bukan apa yang dimaksud dengan passive voice dalam bahasa inggris? Yaps! sebuah kalimat yang pelaku atau subject nya dikenai aktivitas. Berikut contohnya.


1.”The boys have been told the good news.” it means____

A.The good news was told to the boys

B.Somebody has told the boys the good news

C.The good news has been told by the boys

loading...

D.The boys have told the good news

Jawaban : B

Key Word : Have been Told


2.The meeting was supposed to be held yesterday, but it has been____to next thursday.

A.Taken off

B.Worn off

C.Put off

D.Called off

Jawaban : C

Key word : Supposed to be held yesterday


3.The proposal____ discussed when I called the office this morning.

A.was being

B.Been

C.Being

D.Have been

Jawaban : A

Key Word : when I called


4.Black, red and even bright pink diamonds_____

A.Occasionaly to find

B.Ocasionally Found

C.Have Ocasionally been found

D.Have Ocasionally Found

Jawaban : C

Key words : Diamonds


5.Many books_____but one of the best is “how to win friends and influence people” by dale carniegie.

A.have written about success

B.Written about success

C.Have been written about success

D.About successful

Jawaban : C

Key words : many books


6.______were first viewed through telescope by galileo.

A.Jupiter has four moons

B.Jupiter’s four moons

C.Jupiter surrounded by four moons

D.Surrounded by four moons, jupiter

Jawaban : B

Keyword : were first viewed


7.In november of 1863, the city of atlanta _____during sherman’s famous “march to the sea”

A.was completely burned

B.Completely was burned

C.It was burned completely

D.Completely burned it

Jawaban : A

Key Word : The city of atlanta


8.The supreme court does not hear a case unless_____, except those involving foreign ambassadors.

A.a trial

B.Already tried

C.It already trying

D.It has already been tried

Jawaban : D

Key word : Unless


9._____Occasions for congratulations.

A.Birthday that usually considered

B.usually considering birthdays

C.Birthdays are usually considered

D.that considered birthday usually

Jawaban : C

key word : occasions


10.Electron storage rings____in investigation of the structure of materials.

A.They are used

B.That are used

C.Used

D.Are used


Semoga bermanfaat untuk sahabat SBI semua ya 🙂


Check Juga Materi Penting SBI Lainnya :

Facebook Comments