25 Soal Simple Past Tense Dalam Bahasa Inggris Beserta Jawaban
25 Soal Simple Past Tense Dalam Bahasa Inggris Beserta Jawaban

25 Soal Simple Past Tense Dalam Bahasa Inggris Beserta Jawaban

Posted on

25 Soal Simple Past Tense Dalam Bahasa Inggris Beserta Jawaban

 

25 Soal Simple Past Tense Dalam Bahasa Inggris Beserta Jawaban
25 Soal Simple Past Tense Dalam Bahasa Inggris Beserta Jawaban

 

Kumpulan Soal Simple Past Tense Dalam Bahasa Inggris

 

Simple past tense merupakan salah satu dari sekian banyak tenses yang penting untuk dipelajari, fungsi dari past tense sendiri tentu saja untuk menyatakan kejadian yang terjadi di waktu lalu atau waktu lampau dalam bahasa inggris. Berikut ini beberapa contoh soal nya berupa pilihan ganda untuk sahabat SBI semua, langsung kita simak ya sahabat SBI 🙂


1.I………to the school alone yesterday

a.walk

b.walked

c.walks

loading...

d.walking


2.we……in this restaurant 2 days ago

a.ate

b.eaten

c.eating

d.eat


3.I……in this sofa with him

a.sleeping

b.sleep

c.slept

d.sleped


4.We…… each other 2 years ago

a.love

b.be loving

c.are love

d.loved


5.I……this scissors to cut the grass yesterday

a.cuted

b.cuting

c.cut

d.be cutted


6………he read novel last night?

a.do

b.did

c.done

d.are


7.We….. to aceh two weeks ago

a.gone

b.come

c.went

d.go


8.They……. this musc two hours ago

a.listened

b.listen

c.listening

d.be listen


9.Anita……me in this market yesterday

a.meeting

b.meets

c.met

d.meet


10.Dona……. this delicious food for us, 1 hour ago

a.cooking

b.cooked

c.cooks

d.cook


11.I….. this floor yesterday

a.swept

b.sweep

c.sweeps

d.sweeped


12.My brother…….this novel yesterday

a.reading

b.reads

c.read

d.readed


13.We……to the collage yesterday

a.walking

b.walk

c.walked

d.be walking


14.My lil bro……..a new motorcycle yesterday

a.has

b.have

c.having

d.had


15.I….. sad when my bestfriend left me yesterday

a.am sad

b.were

c.was

d.did


16.I……in this office 2 years ago

a.working

b.worked

c.work

d.be working


17.I……my wallet in this market two months ago

a.loose

b.losed

c.lose

d.lossing


18.My brother…….a letter for me

a.write

b.wrote

c.writing

d.was writting


19.My students……hard last night

a.study

b.studied

c.was study

d.studying


20.When I…….it is raining 5 minutes ago

a.got up

b.getting up

c.gets up

d.get up


21.They……about this project in this restaurant yesterday

a.talking

b.talked

c.talk

d.talks


22.I…….an elephant last night

a.draw

b.drew

c.drawn

d.drawing


23.My teacher……..me about this mathematic last year

a.taught

b.teaching

c.teaches

d.teach


24.I……a cake to your house last night

a.bring

b.brought

c.brings

d.bringing


25.Julio…….an active student last year

a.were

b.was

c.is

d.are


Kunci Jawaban

  1. B
  2. A
  3. C
  4. D
  5. C
  6. B
  7. C
  8. A
  9. C
  10. B
  11. A
  12. C
  13. C
  14. D
  15. C
  16. B
  17. C
  18. B
  19. B
  20. A
  21. B
  22. B
  23. A
  24. B
  25. B

Happy studying ya sahabat SBI 🙂


Check Materi SBI Lainnya :

 

Facebook Comments