10 Soal Modal Dalam Bahasa Inggris Beserta Kunci Jawaban
10 Soal Modal Dalam Bahasa Inggris Beserta Kunci Jawaban

10 Soal Modal Dalam Bahasa Inggris Beserta Kunci Jawaban

Posted on

10 Soal Modal Dalam Bahasa Inggris Beserta Kunci Jawaban

 

10 Soal Modal Dalam Bahasa Inggris Beserta Kunci Jawaban
10 Soal Modal Dalam Bahasa Inggris Beserta Kunci Jawaban

 

Hai sahabat SBI, pada kesempatan kali ini admin ingin menjelaskan kepada sahabat SBI mengenai contoh soal modal dalam bahasa inggris, sahabat SBI sudah tidak sing lagi bukan dengan apa itu modal? karena pada materi sebelumnya kita juga telah banyak membahas mengenai modal. Oleh sebab itu, yuk saat ini langsung saja kita coba contoh soal nya 🙂


1.Look at this street. it is very muddy. it____have rained heavily last night.

A.will

B.Would

C.Could.

D.Must

Jawaban : D

Key Word : Muddy ; last night


2.The child ate up all the meal we had served. He____very hungry.

A.will have been

B.Could have been.

C.Must have been.

D.Would have been.

Jawaban : C

Key Word : ate up all ; very hungry


3.Alfred visited some countries in Asia, Europe and America. He bought luxurious things for his wife and children. he_____a lot of money.

A.could have

B.would have

C.ought have

D.must have had

jawaban : D

key word : bought luxurious thing


4.berta : “Can I have your report soon?”

Jono : “sure, I ______it before you go to the meeting”

A.will finished

B.will have finished

C.am going to finish

D.am finishing

Jawaban : B

Key word : before you go


5.Dina : Roni, that’s the most popular book nowadays

Roni : oh yes. it must have been written by a distinguished professor___that book.

A.wrote

B.would write

C.should write

D.planned to write

Jawaban : A

keyword : it mush have been written


6.Mom and dad just left for the airport twenty minutes ago, so they___there yet.

A.can’t have gotten

B.shouldn’t have gotten

C.had better have gotten

D.could have gotten

Jawaban : B

Key word : just ; so


7.Although research scientist had hoped that the new drug interferon____to be a cure for cancer, it’s applications now appear to be more limited.

A.prove

B.Had proven

C.would prove

D.will prove

Jawaban : C

key word : had hoped


8.Henry will not able to attend the meeting tonight because____

A.he must to teach a class

B.he will be teaching a class

C.of he will teach a class

D.he will have teaching a class

jawaban : B

key word : because


9.The theory of continental drift assumes that there____long-term climatic changes in many areas during the past.

A.must have been

B.must be

C.must have

D.must

jawaban : A

key word : assumes ; during the past


10.the man standing over there asked me whether he____the flowers from my garden.

A.took

B.might take

C.ought to take

D.would take

jawaban : B

Key word : asked me ; whether.


Happy Learning Sahabat SBI 🙂


Check Juga Materi Penting SBI Lainnya :

Facebook Comments